fbpx

Robot kávézó: virtuális utazás a Pepper Parlorba

Social share

Egy (virtuális) utazásra hívjuk most blogunk olvasóit. Utazzunk el együtt a Pepper Parlorba! Ez egy futurisztikus kávézó, ahol az emberi munkaerő és a robotok boldogan dolgoznak együtt. A világ legizgalmasabb robotjaival találkozhatunk, miközben a kedvenc kávénkat kortyoljuk.

Elsőként azonban el kell utaznunk Shibuya-ba, mely Tokió legfőbb üzleti negyede.

Ahogy a képen is látszik, Shibuya egy rendkívül forgalmas környék, mely különösen a fiatalok körében népszerű.

Shibuya, Tokió legfőbb üzleti negyede, ahol a robot kávézó is található.
Kép: Pexels

A Pepper Parlor nevű robot kávézó a vadonatúj Tokyu Plaza Shibuya bevásárlóközpontban található.

Ahogy belépünk a kávézóba, rögtön egy egész sornyi Pepper robottal találkozunk. 🤖🤖🤖

Pepper egy 120 cm magas humanoid robot, mely mesterséges intelligencia segítségével működik. Képes beszélni, arcfelismerő algoritmusának köszönhetően képes felismerni a vendéget és tartani a szemkontaktust beszélgetés során.

Nem kell aggódnod japán nyelvtudásod esetleges hiányosságai miatt. Angolul és kínaiul is beszélgethetsz Pepper robottal.

Pepper Parlor bemutató a Softbank Robotics YouTube csatornájáról

Pepper robot felveszi rendelésed

Mindenféle hideg és meleg italt választhatsz, kávékat, teákat, üdítőket. Az édesszájúak kedvéért még gofri is kapható többféle ízben.

Természetesen, én maradnék a kávénál. ☕ (Programozó: olyan organizmus, mely a koffeint programkóddá alakítja).

Ahogy korábban is említettem, sok-sok Pepper robottal találkozhatsz. Nem csak a vendégek rendelését veszik fel, de szórakoztatnak is.

A robot tabletjén számtalan játék érhető el, melyeket a robottal lehet játszani. Van azonban egy rossz hírem: ehhez bizony már japán tudásra is szükséged lesz. A közeljövőben viszont tervezik angolra fordítani a játékok nyelvét is.

Nézzünk körbe a robot kávézóban!

Mint említettem, más robotok is vannak Pepperen kívül.

A rendeléseket egy Servi nevű robot szolgálja fel. Servi egy új csapattag, az emberekkel szoros együttműködésben dolgozik. Kiviszi az ételeket-italokat, de ezeket felrakni és lepakolni már egy emberi kollégának kell.

Nao robottal is találkozhatunk, aki lélegzetelállító táncaival fog minket gyönyörködtetni. Pepperhez hasonló dolgokra képes, viszont egy jóval alacsonyabb, két lábon járó robotról beszélünk.

Whiz pedig egy olyan robot, mellyel nyitvatartási időben tutira nem fogunk találkozni. Ez egy önvezető takarítórobot, az ő feladata a hely tisztán tartása.

Konklúzióként

Ha csak egy rövid blog erejéig is, de remélem sikerült egy kis futurisztikus, robotos hangulatot varázsolni a szürke hétköznapokba.

A Pepper Parlor kávézóban található robotokat a Softbank Robotics fejlesztette ki.

A Netlife Robotics mesterséges intelligencia és robotikai szoftverek fejlesztésével és lokalizációjával foglakozik.

Pepperhez is készítettünk többféle megoldást. A mi csapatunknak köszönhető, hogy a robot magyarul is beszél. Egyben mi vagyunk a robot magyarországi viszonteladói.



Források, további olvasmányok:

Softbank News: Pepper PARLOUR: A Unique Café Experience in the Heart of Tokyo

About Pepper Parlor

Time Out: Pepper Parlor Café