fbpx

A jövő ügyfélszolgálata – jelen időben

Social share

Először tartottunk közös üzleti reggelit stratégiai partnerünkkel, a Protocallal. Helyszín az A38 rendezvényhajó volt. A találkozó témája a már napjainkban is elérhető, mesterséges intelligencia és robotika támogatásával működő ügyfélszolgálat volt. Ezek a megoldások még csak most kerülnek világszerte bevezetésre, ezért mondhatjuk, hogy a jövő ügyfélszolgálata – jelen időben!

A jövő ügyfélszolgálata című üzleti reggeli vendégei

Bognár Péter: A jövő ügyfélszolgálata elképzelhetetlen MI és robotika nélkül

A teltházas reggeli első előadását Bognár Péter, a Protocall és a Netlife Robotics közös projektjének vezetője tartotta. Az országszerte ismert ügyfélszolgálati tanácsadó szerint a jövő ügyfélszolgálata elképzelhetetlen mesterséges intelligencia és robotika nélkül.

A jövő ügyfélszolgálata című előadáson Bognár Péter egy humanoid robottal demózik.

Előadása elején Senecát idézte: “semmilyen szél nem kedvez annak, aki nem tudja, melyik kikötőbe tart”. Ezzel is hangsúlyozta, hogy a “jövőbeni működés szempontjából a legfontosabb kérdés az, hogy tudjuk miért tesszük, amit teszünk”. A fejlesztésekkel a cél nem más, mint hogy eleget tegyenek a jelenkor kihívásának. “Megfelelni a magas teljesítményelvárásnak, a költségek optimális szinten tartása mellett, a külső hatások (pl. munkaerőhiány) ellenére”. Kihangsúlyozta, hogy ehhez az eszköz egyértelműen a robotika és a mesterséges intelligencia. Ezek a fogalmak elsőre megfoghatatlannak tűnnek, ezért is került sor egy éles demóra, Pepper robottal. És miért pont vele? „Pepper, illetve az a fejlesztés ami mögötte van, képes valamennyi ügyfélcsatorna esetében megoldást nyújtani, ezzel egyedülálló a piacon.”

Bartha Levente: A robotok kora

A következő előadó Bartha Levente, a Netlife Robotics Kft. ügyvezető igazgatója volt. Robotok kora című előadásában általánosságban is beszélt a mesterséges intelligenciáról és a robotikáról. „Gondoljuk végig, hányszor fordul elő a hétköznapok során, hogy jobban bízunk egy algoritmusban, mint saját magunkban”. A közönség soraiból számtalan ötlet érkezett: navigáció a Wazze vagy a Google Maps segítségével, közösségi média, hirdetések automatikus ajánlása, továbbá a lézeres szemműtét, sőt a fintech is szóba került. Példák akár az utcáról is begyűjthetők, gondoljunk a 4-es metróra, mely teljesen automatizált, vagy a közlekedési lámpákra. „Az algoritmusokban gyakran sokkal jobban bízunk, mint az emberekben, és ez nem véletlen.

Az előadó ezután általánosságban bemutatta napjaink robotjait. Ipari robotkarok és kobotok, vagy az úgynevezett szoftver robotok között napjaink nagy újdonságát képviselik az ügyfélszolgálatos robotok és voicebotok. Ezek legnagyobb előnye, hogy használatuk során nem kell pötyögni, hisz adott a legtermészetesebb kommunikációs módszer, a beszéd. Magyar nyelvű, call centerekben, illetve robotokon vagy más platformon is alkalmazható voicebotot fejlesztett ki a Netlife Robotics. Ezt a megoldást nem csak a jövő, de már a jelen ügyfélszolgálata is használja.

Kerekasztal beszélgetés

A két előadás után kerekasztal beszélgetésre került sor. Résztvevők:

Gyertyánfy Miklós – asset management igazgató, Gránit Pólus

Csongovai Tamás – marketing menedzser, SuperShop

Bognár Péter – ügyfélszolgálati tanácsadó, projektvezető

Tanos Áron – üzletág igazgató, Netlife Robotics, a Robotépítők Magyarországi Egyesületének elnöke

A kerekasztal beszélgetés műsorvezetője Lőrincz András volt, aki a Protocall értékesítési igazgatója.

A beszélgetés valamennyi résztvevője kiemelte a robotika, digitalizáció, és a mesterséges intelligencia fontosságát. Szó esett a Westend megújulásáról, digitális transzformációról is. Csongovai Tamás Super Pepper projekttel kapcsolatban megjegyezte, hogy az ő szívéhez Pepper áll a legközelebb (persze, csak C-3PO után).

Az üzleti reggeli nagy sikert aratott, az előadások végig interaktívak voltak, a közönség is aktívan hozzászólt a témához. Teljesen egyértelművé vált, hogy a robotika és a mesterséges intelligencia komolyan foglalkoztatja a meghívott szakembereket.

A jövő ügyfélszolgálata című kerekasztal beszélgetés résztvevői.