fbpx

53. Celje MOS Pepper robottal

Social share

Csapatunkkal és természetesen Pepper robottal mi is részt vettünk a szlovéniai Celje-ben megrendezett 53. MOS vásáron. Pepper mellett saját standunkon Lénát, legújabb fejlesztésünket is megmutattuk a nagyérdeműnek.

Mi is az a Celje MOS fair?

A MOS Szlovénia egyik legfontosabb üzleti rendezvénye. Számtalan cég vesz rajta részt, akik legújabb fejlesztéseiket, találmányaikat mutatják be. Az idei rendezvény partnerországa Magyarország volt. Pepperrel mi is a magyar pavilonban kaptunk helyet. A pavilont a robot, a kiváló magyar borok és pálinkák, zenészek, néptáncosok és matyó nénik népesítették be. A rendezvényen jelen voltak magas rangú szlovén és magyar politikusok is.

Milyen feladatai voltak Pepper robotnak?

Pepper robot három nyelven, angolul, szlovénul és természetesen magyarul köszöntötte a látogatókat és a pavilon dolgozóit. Pacsizott a veszprémi kézilabdázókkal (szerencsére kifejezetten gyengédek voltak, ugyanis Pepper keze nagyon törékeny), valamint szelfizett egy lendvai zenésszel, Pál Péterrel is. A szlovén innovációs minisztert az anyanyelvén köszöntötte. A robot egyértelműen a fotósok kedvence lett, rengeteg kép és videó készült róla.

Pepper robot a színpad előtt a Celje MOS rendezvényen
Pepper robot a színpad előtt, Celje, 53. Most Fair

Milyen hely Celje?

Celje egy csodálatosan szép helyen található kisváros, közel az autópályához. Budapestről 4 óra alatt odajutottunk. A szállásunk azonban nem a városban, hanem hegyek között, Rimske Toplice-ben volt. Ez a település Celje-től fél órányira található bükkösökkel és fenyvesekkel körbevéve. Egyedül robotunk töltötte éjszakáit Celje-ben.

Celje-be érdemes turistaként is ellátogatni, egyébként Budapestről van közvetlen vonat is.

Hajnal Rimske Toplice-ben
Hajnal Rimske Toplice-ben

Léna a Celje MOS Fairen

Legújabb fejlesztésünk Léna, a digital human. Ez olyan számítógépes avatárt jelent, amelyik – Pepperhez hasonlóan – képes megválaszolni a gyakran ismétlődő rutinkérdéseket. Léna bevásárlóközpontok, hotelek, repülőterek információs pontjain használható. A MOS Fairen is nagy érdeklődés övezte. A digital human fejlesztések még meglehetősen egyedülállónak számítanak. Régiónkban egyértelműen, de világszinten is csak kevesen foglalkoznak még ilyennel.

Pepper robot és a rendezvények

Pepperrel már nagyon sok rendezvényen vettünk részt. Ezek között voltak bőven céges partnertalálkozók, digitalizációval kapcsolatos vásárok és kiállítások.

Természetesen minden év fő fogása a Kutatók Éjszakája. Idén Miskolcon a Bay Zoltán Kutatóintézetben jártunk, Celjéhez hasonlóan humanoid robotunkat és Lénát is magunkkal vittük.

Pepper robot és Léna poszton
A Kutatók Éjszakájára készült kreatív Facebook oldaunkról

A rendezvényeken Pepper a látogatókat köszönti, felvilágosítást ad a programokkal kapcsolatban, de viccet is mesél annak, aki kéri. Tulajdonképpen Pepperrel nagyon sokféle tájékoztató vagy szórakoztató tartalmat lehet készíteni. A látogatók ezeket imádják, szelfiznek és videókat készítenek a közösségi oldalakra. Ezek közül nem egy virálissá is vált az interneten.

Peppert minden korosztály imádja, érdemes vele rendezvényt szervezni!

Ha szeretnéd megtudni, hogyan teheted még sikeresebbé rendezvényeidet Pepper robottal, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot!