fbpx

Maszkviselés ellenőrzése szoftver segítségével

November 2-ától szigorodnak a maszkviselés szabályai, erről a kormány a hivatalos portálon is beszámolt. Ez az éttermeket, szórakozóhelyeket, koncerteket, zenés-táncos rendezvényeket érinti. A vendég ezeken a helyeken is köteles maszkot viselni, aki nem teszi, szabálysértést követ el és kivezethető. Ugyanakkor az üzemeltetőnek is meg kell tennie mindent a szabályok betartatása érdekében.

Maszkviselés - sebészi maszk kék háttérrel
A kép forrása: Anna ShvetsPexels
  • Az éttermekben a vendégek kötelesek maszkot viselni, kivéve amíg az ételt-italt elfogyasztják.
  • Nyilvános zenés-táncos rendezvényeken is kötelező lesz maszkviselés.
  • Aki a szabályokat megszegi, szabálysértést követ el és kivezethető.
  • A szabályok betartása az üzemeltetők felelőssége.
  • Az ellenőrzést kereskedelmi hatóságként a rendőrség is végezheti.

Forrás: Magyarország Kormánya

Maszkfelismerő szoftver

Mesterséges intelligencia algoritmusunk segítségével a kamerával ellátott rendszer figyeli, hogy a vendégek eleget tesznek-e a maszkviselés szabályainak. Abban az esetben, ha ezt nem teszik meg, a rendszer beépített voicebot segítségével jelez a vendégnek hiányossága pótlására. A szoftvert lehet használni androidos tableten és humanoid Pepper roboton is.

Pepper robot figyeli a maszkviselés szabályainak betartását
Pepper robotot már sok helyen alkalmazzák

Pepper robot a voicebot segítségével társalog a vendégekkel, tájékoztatást ad nekik a maszkviselés szigorúbb szabályairól. Ha valaki nem tesz ezeknek eleget, azt felszólítja a hiányosság pótlására. Természetesen szoftverünk nem csak Pepperrel kompatibilis.

A szoftver tableten, illetve kamerával ellátott okos tévén is működőképes. Ezekhez szükséges tartóállvány is, így a vendég is észreveszi az eszközt (illetve a rajta futó tájékoztatást) és a kamerák is látják a vendég arcát.


A megoldást tablettel, tartó állvánnyal, illetve robot választása esetén humanoid Pepper robottal és természetesen az integrált szoftverrel együtt bocsátjuk vevőink rendelkezésére.

Árainkkal és további részletekkel kapcsolatban kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!